En god och krämig carbonara från Johan. Enkel och smidig att slänga ihop som vardagsmat.

PortionerTotal tid
330 min

Ingredienser

Ingredienser
  • 300g Spagetti (gärna lite tjockare variant)
  • 150g gris-kind (guanciale) alt. Pancetta
  • 4 ägg (1 ägg per portion +1)
  • 200g pecorino ost alt. Parmesan
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Koka spagettin enligt anvisningarna. Rikligt med salt.
  2. Stek fläsket långsamt i panna. Lägg i fläsket när pannan är kall. Stek tills det blir krispigt, men var försiktig så att det inte bränns.
  3. Vispa äggen i en skål. Häll i den rivna osten och peppar, vispa tills det blir en jämn kräm.
  4. Lägg pastan i stekpannan med fläsket och stäng av värmen.
  5. Tillsätt en slev pastavatten i ägg/ost-krämen, och vispa igen.
  6. Sätt på plattan med stekpannan på mycket svag värme. Häll lite pastavatten så det finns vatten i botten.
  7. Tillsätt ägg-krämen och rör om. Fortsätt röra om på svag värme tills såsen blir krämig.
  8. Servera direkt. Strössla ost och peppar vid behov efter egen smak.

Tips

Lycka till och glöm inte att det måste bli gott!

Sätt ett betyg!
[Totalt: 0 Medel: 0]
Kategorier: Middag