En god och krämig carbonara från Johan. Enkel och smidig att slänga ihop som vardagsmat.
Portioner | Total tid |
---|---|
3 | 30 min |
Ingredienser
Ingredienser
- 300g Spagetti (gärna lite tjockare variant)
- 150g gris-kind (guanciale) alt. Pancetta
- 4 ägg (1 ägg per portion +1)
- 200g pecorino ost alt. Parmesan
- Svartpeppar
Gör så här
- Koka spagettin enligt anvisningarna. Rikligt med salt.
- Stek fläsket långsamt i panna. Lägg i fläsket när pannan är kall. Stek tills det blir krispigt, men var försiktig så att det inte bränns.
- Vispa äggen i en skål. Häll i den rivna osten och peppar, vispa tills det blir en jämn kräm.
- Lägg pastan i stekpannan med fläsket och stäng av värmen.
- Tillsätt en slev pastavatten i ägg/ost-krämen, och vispa igen.
- Sätt på plattan med stekpannan på mycket svag värme. Häll lite pastavatten så det finns vatten i botten.
- Tillsätt ägg-krämen och rör om. Fortsätt röra om på svag värme tills såsen blir krämig.
- Servera direkt. Strössla ost och peppar vid behov efter egen smak.
Tips
Lycka till och glöm inte att det måste bli gott!