Carinas kladdkaka har hängt med i flera generationer. Denna kladdkaka återkommer ständigt, den är både riktigt god och med lite finess så går det även att få fram den optimala konsistensen. Den bör serveras kall.
Portioner | Total tid | Ugn |
---|---|---|
6-8 | 40 min | 175°C, 27,5 min |
Ingredienser
- 3 ägg
- 4 1/2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 krm salt
- 5 msk kako
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 150 g smält smör (eller margarin)
Gör så här
- Starta ugnen på 175°C
- Smält smöret och rör ner socker
- Blanda ner resterande ingredienser
- Häll ner i en ugnsform och ställ in i ugnen i 27,5 minuter för perfekt resultat. (Låt stå i ugnen i ca. 30-35 minuter om du vill ha den lite fastare).
- Serveras kall och förslagsvis med grädde. Det är rekommenderat att låta den svalna, ställ även in den i kylen när den svalnat, så att den blir kall och lite ”kladdigt fastare”.