Carinas kladdkaka har hängt med i flera generationer. Denna kladdkaka återkommer ständigt, den är både riktigt god och med lite finess så går det även att få fram den optimala konsistensen. Den bör serveras kall.

PortionerTotal tidUgn
6-840 min175°C, 27,5 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 krm salt
  • 5 msk kako
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 150 g smält smör (eller margarin)

Gör så här

  1. Starta ugnen på 175°C
  2. Smält smöret och rör ner socker
  3. Blanda ner resterande ingredienser
  4. Häll ner i en ugnsform och ställ in i ugnen i 27,5 minuter för perfekt resultat. (Låt stå i ugnen i ca. 30-35 minuter om du vill ha den lite fastare).
  5. Serveras kall och förslagsvis med grädde. Det är rekommenderat att låta den svalna, ställ även in den i kylen när den svalnat, så att den blir kall och lite ”kladdigt fastare”.