En av de enklaste typerna av köttfärssås, som dessutom både är god och snabblagad. Passar bäst som vardagsmat och är en perfekt brytning mot mammas köttfärssås.
Vill du ha en mer såsig köttfärssås så rekommenderas mammas köttfärssås.
Portioner | Total tid |
---|---|
4-6 | 25 min |
Ingredienser
- 800-1000 g blandfärs
- 2-3 gula lökar
- ca. 350-400 g ketchup (knappt en halv flaska)
- Bladpersilja
- Vitpeppar
- Pasta
Gör så här
- Koka pasta, makaroner eller spaghetti är att föredra.
- Skär löken i små bitar, och stek i smör eller margarin
- När löken har börjat få lite färg så tillsätt köttfärsen
- När köttfärsen börjar bli färdig, tillsätt massor av ketchup och krydda med vitpeppar
- Låt puttra och hacka bladpersiljan i små bitar, häll sedan ned det bland köttfärsen
- Smaka av och tillsätt ev. lite mer peppar eller ketchup