Ett recept på kanelbullar som funnits i familjen under flera genrationer. Blir mycket goda och saftiga bullar.

Antal bullarTotal tid
48 st120 min

Ingredienser

Deg
  • 250 g Smör eller margarin
  • 5 dl Standardmjölk
  • 50 g Jäst
  • 3 tsk Malen kardemumma
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 dl Strösocker
  • 1 Ägg
Fyllning
  • 250 g Smör eller margarin
  • 1 dl Strösocker
  • 1-2 msk Malen kanel
Övrigt
  • 1 Ägg till pensling
  • Russin

Gör så här

Deg
  1. Smält smöret och tillsätt mjölken till 37°C.
  2. Blanda i jästen och rör om tills jästen är upplöst.
  3. Tillsätt ägget
  4. Rör ihop alla torra ingredienser i en annan bunke.
  5. Blanda ner torrvarorna lite åt gången med mjölkblandningen och bearbeta degen, förslagsvis i maskin.
  6. Låt jäsa i minst 45 minuter, förbered bakbordet
Fyllning
  1. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Ett tips är att låta smöret stå framme en stund innan så att det hinner bli mjukt.
Tillagning
  1. Dela upp degen i 4 lika stora delar. Gör sedan följande för varje del.
  2. Kavla ut degen och strö på fyllningen. Det går utmärkt att strö över lite russin.
  3. Skär rullen i bitar, ca. 3-4 cm tjocka (blir ca. 12 bitar)
  4. Lägg varje bit i en form och placera dem på en ugnsplåt
  5. Täck över plåten med en bakduk och låt stå i 30 minuter
  6. Vispa ett ägg litegrann och pensla över bullarna, strö sedan över pärlsocker
  7. Grädda mitt i ugnen på 250°C i ca. 6-8 minuter.
Kategorier: Fika