Ett av familjens mest lagade måltid. Superenkel att göra och fantastiskt god pastasås med bacon och lök. Passar utmärkt som vardagsmat.
Portioner | Total tid |
---|---|
5 | 30 min |
Ingredienser
- 3 pkt bacon
- 2 st gula lökar
- 5 dl creme fraiche
- 1 st mörk oxbuljongtärning
- 2 dl vatten
- Svartpeppar
Gör så här
- Koka en paket farfalle-pasta (fjärilar)
- Klipp baconet i bitar och stek på medelvärme så att fettet smälter, utan att bränna baconet.
- Hacka löken i relativt små bitar och stek tillsammans med baconet.
- Lös upp buljongtärningen i kokhett vatten.
- När baconet och löken har fått färg så blanda ner creme fraiche och den upplösta buljongtärningen. Krydda med mycket svartpeppar.
- Smaka av och krydda mer vid behov. Tillsätt lite av pastavattnet för att göra såsen lite lösare.
Tips
Använd vanlig (32%) creme fraiche för en tjockare sås. Om du önskar mer lös sås så går det också utmärkt med lätt creme fraiche (13%).
Måtten är inte supernoga, smaka av för bästa kombination. Lägg till lite mer creme fraiche och buljong för extra mycket sås.