Ett av familjens mest lagade måltid. Superenkel att göra och fantastiskt god pastasås med bacon och lök. Passar utmärkt som vardagsmat.

PortionerTotal tid
530 min

Ingredienser

  • 3 pkt bacon
  • 2 st gula lökar
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 st mörk oxbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Koka en paket farfalle-pasta (fjärilar)
  2. Klipp baconet i bitar och stek på medelvärme så att fettet smälter, utan att bränna baconet.
  3. Hacka löken i relativt små bitar och stek tillsammans med baconet.
  4. Lös upp buljongtärningen i kokhett vatten.
  5. När baconet och löken har fått färg så blanda ner creme fraiche och den upplösta buljongtärningen. Krydda med mycket svartpeppar.
  6. Smaka av och krydda mer vid behov. Tillsätt lite av pastavattnet för att göra såsen lite lösare.

Tips

Använd vanlig (32%) creme fraiche för en tjockare sås. Om du önskar mer lös sås så går det också utmärkt med lätt creme fraiche (13%).

Måtten är inte supernoga, smaka av för bästa kombination. Lägg till lite mer creme fraiche och buljong för extra mycket sås.

Kategorier: Middag