En god krämig fläskfilégryta som passar utmärkt med klyftpotatis och en god sallad.

PortionerTotal tid
430 min

Ingredienser

  • 600 g Fläskfilé
  • 2 msk Smör
  • 2 msk Finhackad gul lök
  • 2 tsk Finkrossad rosépeppar
  • 1 msk Tomatpuré
  • 4 dl Creme fraiche
  • 1 dl Grädde
  • 1 tsk Soja
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i centimetertunna skivor och banka ut lite lätt. Krydda på båda sidor och stek i smör tills skivorna får en gyllenbrun färg. Se till att stekpannan är riktigt het när du börjar steka. Lägg skivorna sedan åt sidan.
  2. Gör såsen i samma stekpanna. Fräs löken i smör och rosépeppar i några minuter. Passa så att det inte bränns.
  3. Tillsätt tomatpuré och rör om.
  4. Tillsätt creme fraiche och grädde och låt koka upp.
  5. Smula i buljongtärningen och rör i soja.
  6. Lägg i köttet och låt puttra på svag värme, 3-5 minuter, bara så att det blir varmt.
  7. Servera med klyftpotatis och en god sallad.

Tips

Lått köttet puttra ännu längre för att göra köttet ännu mörare.

Kategorier: Middag