En god krämig fläskfilégryta som passar utmärkt med klyftpotatis och en god sallad.
Portioner | Total tid |
---|---|
4 | 30 min |
Ingredienser
- 600 g Fläskfilé
- 2 msk Smör
- 2 msk Finhackad gul lök
- 2 tsk Finkrossad rosépeppar
- 1 msk Tomatpuré
- 4 dl Creme fraiche
- 1 dl Grädde
- 1 tsk Soja
- 1 st Grönsaksbuljongtärning
- Salt och peppar
Gör så här
- Skär fläskfilén i centimetertunna skivor och banka ut lite lätt. Krydda på båda sidor och stek i smör tills skivorna får en gyllenbrun färg. Se till att stekpannan är riktigt het när du börjar steka. Lägg skivorna sedan åt sidan.
- Gör såsen i samma stekpanna. Fräs löken i smör och rosépeppar i några minuter. Passa så att det inte bränns.
- Tillsätt tomatpuré och rör om.
- Tillsätt creme fraiche och grädde och låt koka upp.
- Smula i buljongtärningen och rör i soja.
- Lägg i köttet och låt puttra på svag värme, 3-5 minuter, bara så att det blir varmt.
- Servera med klyftpotatis och en god sallad.
Tips
Lått köttet puttra ännu längre för att göra köttet ännu mörare.