En kall och god pannacottapaj med hallon som grund. Passar utmärkt att servera på födelsedagar eller andra festligheter.

PortionerTotal tid
5+45 min

Ingredienser

Fyllning
  • 3 st Gelatinblad
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 dl Strösocker
  • 250 g Hallon
  • 200 g Philadelphiaost
Pajdeg
  • 12 st Digestive kex
  • 75 gram smör, smält
  • Marabou choklad (original)
Övrigt
  • Bär, färska, till garnering

Gör så här

  1. Kör kex, smör och choklad i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
  4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
  5. Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare till en puré. Rör ner färskost och puré i grädden.
  6. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
  7. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
  8. Servera med färska bär
Kategorier: Efterrätt