En kall och god pannacottapaj med hallon som grund. Passar utmärkt att servera på födelsedagar eller andra festligheter.
Portioner | Total tid |
---|---|
5+ | 45 min |
Ingredienser
Fyllning
- 3 st Gelatinblad
- 3 dl Vispgrädde
- 1 dl Strösocker
- 250 g Hallon
- 200 g Philadelphiaost
Pajdeg
- 12 st Digestive kex
- 75 gram smör, smält
- Marabou choklad (original)
Övrigt
- Bär, färska, till garnering
Gör så här
- Kör kex, smör och choklad i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
- Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
- Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare till en puré. Rör ner färskost och puré i grädden.
- Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
- Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
- Servera med färska bär