En enkel pasta-/kasslergratäng som passar utmärkt till vardags. Går snabb och enkelt att röra ihop utan krångel.
Portioner | Total tid | Ugn |
---|---|---|
5 | 40 min | 225°C, 20 min |
Ingredienser
- 500-600 g kassler
- Café de paris påsar (från Blå band)
- 6 dl mjölk
- 150 g smör
- 1 pkt Fusilli pasta (skruvar)
Gör så här
- Starta ugnen på 225°C
- Koka pastan och skär upp kasslern i strimlor
- Rör ihop café de paris såsen enligt anvisningarna på förpackningen
- Vispa ner påsarnas innehåll i en kastrull tillsammans med mjölken
- Koka upp såsen och låt sedan sjuda/småkoka i 2 minuter
- Ta av kastrullen från spisen och tillsätt smöret. Vispa till allt smör är smält.
- Blanda ner kasslern, pastan och såsen i en ugnsform och sätt in i ugnen på 225°C i ca. 20 minuter.
- Servera med en grönsallad