En kryddig och smakrik maträtt med fläskkött som passar utmärkt att bjuda på eller som vardagsmat. Serveras förslagsvis med ris och sallad. Såsen blir ganska rinnig av sig men är fantastiskt god.

PortionerTotal tid
435 min

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré eller fläskkotletter (går även bra med fläskfilé)
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Cayennepeppar
  • 2 msk Smör eller margarin
  • 1 dl Finhackad gul lök
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1/2 tsk Timjan
  • 2 krm Svartpeppar
  • 1 dl Hönsbuljong
  • 1 dl Vitt vin
  • 2 dl Gräddfil
  • 2 st Pressade vitlöksklyftor
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Krydda karréskivorna med salt och cayennepeppar.
  2. Smält 1 msk av smöret i en stekpanna och bryn smöret på båda sidor tills det fått färg. Ta sedan upp det.
  3. Smält resten av smöret i pannan och fräs löken ett par minuter.
  4. Blanda ner paprikapulver, timjan, peppar, buljong och vin, låt det koka upp.
  5. Lägg ner karréskivorna och låt det småkoka under lock i ca. 20 minuter.
  6. Lägg köttet på ett serveringsfat och håll det varmt.
  7. Blanda ner gräddfil och vitlök i pannan och smaka av med salt och peppar. Värm tills såsen är riktigt varm.
  8. Häll såsen över karréskivorna och servera med ris.

Tips

Det är förhållandevis ganska små portioner

Kategorier: Middag