En saftig och god kycklingrätt som fungerar utmärkt till vardags utan alldeles för mycket "viktväktarpoints". Serveras förslagsvis med kokt ris för att enkelt fånga upp den goda såsen.

PortionerTotal tid
440 min

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • Salt och peppar
  • 1 msk olja eller flytande margarin
  • 1 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde (15%)
  • 1 msk kycklingfond
  • 6 soltorkade tomater i strimlor
  • 1/2 tsk torkad rosmarin
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 10 urkärnade svarta oliver
  • 5 färska basilikablad

Gör så här

  1. Blötlägg de soltorkade tomaterna i vatten ca. 20 min.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna med lock.
  3. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och bryn dem fint.
  4. Häll på vatten, grädde och kycklingfond.
  5. Tillsätt de strimlade tomaterna, rosmarin och sambal oelek.
  6. Låt puttra på svag värme under lock ca. 15 minuter.
  7. Rör i skivade oliver och hackade basilikablad.
  8. Servera med kokt ris eller pasta.

Tips

Relativt låga points om du följer viktväktarna. De beräknade portionerna är också relativt små.

Häll i lite extra sambal oelek för att få lite mer sting i såsen. 1-2 tsk går också alldeles utmärkt.

Kategorier: Middag