
En saftig och god kycklingrätt som fungerar utmärkt till vardags utan alldeles för mycket "viktväktarpoints". Serveras förslagsvis med kokt ris för att enkelt fånga upp den goda såsen.
Portioner | Total tid |
---|---|
4 | 40 min |
Ingredienser
- 4 st kycklingfiléer
- Salt och peppar
- 1 msk olja eller flytande margarin
- 1 dl vatten
- 2 dl matlagningsgrädde (15%)
- 1 msk kycklingfond
- 6 soltorkade tomater i strimlor
- 1/2 tsk torkad rosmarin
- 1/2 tsk sambal oelek
- 10 urkärnade svarta oliver
- 5 färska basilikablad
Gör så här
- Blötlägg de soltorkade tomaterna i vatten ca. 20 min.
- Hetta upp oljan i en stekpanna med lock.
- Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och bryn dem fint.
- Häll på vatten, grädde och kycklingfond.
- Tillsätt de strimlade tomaterna, rosmarin och sambal oelek.
- Låt puttra på svag värme under lock ca. 15 minuter.
- Rör i skivade oliver och hackade basilikablad.
- Servera med kokt ris eller pasta.
Tips
Relativt låga points om du följer viktväktarna. De beräknade portionerna är också relativt små.
Häll i lite extra sambal oelek för att få lite mer sting i såsen. 1-2 tsk går också alldeles utmärkt.