En pastasås att rekommendera! Definitivt en av våra favoriter och passar utmärkt som vardagsmat. Mängden av grönsaker i förhållande till kyckling går utmärkt att laborera med. Det är rekommenderat att krydda rejält för att få lite sting i den.
Portioner | Total tid |
---|---|
4-6 | 60 min |
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer (ca. 600 g)
- 1-2 pkt bacon
- 4 dl lätt fraiche (8%)
- Grillkrydda
- Timjan
- Cayennpeppar
- Färska champinjoner
- 1/2 – 1 purjolök
- 2-3 paprikor i olika färger
Gör så här
- Klipp filéerna i bitar. Stek tills de är genomstekta.
- Krydda med grillkryddan och stek ytterligare en stund. Ta sedan upp kycklingen.
- Skär grönsakerna i lagom stora bitar och bryn dem lätt.
- Klipp baconet i strimlor och stek dem till fin färg. Tag upp baconet och lägg på hushållspapper, låt fettet rinna av.
- Skölj stekpannan och lägg tillbaka baconet och grönsakerna i den.
- Häll i lätt fraiche och krydda med timjan och cayennpepparn.
- Låt det puttra samman.
- Servera med spaghetti och en grönsallad.
Tips
Det går även utmärkt att ta bort champinjonerna.