En pastasås att rekommendera! Definitivt en av våra favoriter och passar utmärkt som vardagsmat. Mängden av grönsaker i förhållande till kyckling går utmärkt att laborera med. Det är rekommenderat att krydda rejält för att få lite sting i den.

PortionerTotal tid
4-660 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (ca. 600 g)
  • 1-2 pkt bacon
  • 4 dl lätt fraiche (8%)
  • Grillkrydda
  • Timjan
  • Cayennpeppar
  • Färska champinjoner
  • 1/2 – 1 purjolök
  • 2-3 paprikor i olika färger

Gör så här

  1. Klipp filéerna i bitar. Stek tills de är genomstekta.
  2. Krydda med grillkryddan och stek ytterligare en stund. Ta sedan upp kycklingen.
  3. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och bryn dem lätt.
  4. Klipp baconet i strimlor och stek dem till fin färg. Tag upp baconet och lägg på hushållspapper, låt fettet rinna av.
  5. Skölj stekpannan och lägg tillbaka baconet och grönsakerna i den.
  6. Häll i lätt fraiche och krydda med timjan och cayennpepparn.
  7. Låt det puttra samman.
  8. Servera med spaghetti och en grönsallad.

Tips

Det går även utmärkt att ta bort champinjonerna.

Kategorier: Middag