En enkel och supergott recept av fryst cheesecake som funnits i familjen under flera generationer. Något som serverats på diverse kalas och festligheter genom åren.

PortionerTotal tid
440 min

Ingredienser

  • 200 g Philadelphia ost (light)
  • 3 st Ägg
  • 1,5 dl Socker
  • 3 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1 nypa Salt
  • 6 st Digestive kex

Gör så här

  1. Bunke 1: Vispa äggulor, socker och ost
  2. Bunke 2: Vispa grädde, vaniljsocker och salt
  3. Bunke 3: Vispa äggvitor till skum
  4. Blanda bunke 1 och 2, sedan bunke 3
  5. Smula kexen i botten på en form med löstagbar botten
  6. Häll i smeten och sätt in i frysen i några timmar
  7. Ta fram ca. 20 minuter innan servering och dekorera med t.ex. skivad kiwi eller färska hallon

Tips

Det går bra att dubbla receptet om man vill fylla en hög form till toppen. Men du behöver inte dubbla antalet kex, lägg till max 2 st extra, annars blir det för mycket.

Det går även bra att använda vanlig philadelphia ost

Kategorier: Efterrätt