Ett familjerecept som lagt grunden på hur en köttfärssås bör smaka. Den är dessutom ganska nyttig. Innehåller massor av goda kryddor, buljonger samt även lite morötter.

PortionerTotal tid
860 min

Ingredienser

  • 1200 g Köttfärs (Oxfärs rekommenderas)
  • 3 st Gula lökar
  • 2 pkt Krossade tomater (á 500g)
  • 1 pkt Vatten (från de krossade tomaterna)
  • 4 msk Tomatpuré
  • 1 st Riven morot
  • 1 st Mörk oxbuljongtärning
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • Oregano
  • Chilli grillkrydda
  • Grovmalen svartpeppar
  • Pasta (Spaghetti rekommenderas)

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med mycket vatten och lägg i pastan när vattnet är uppkokt.
  2. Stek köttfärsen och lägg i en större gryta.
  3. Skär upp och stek löken i lagom stora bitar, blanda sedan tillsammans med köttfärsen i grytan
  4. Skala och riv moroten fint.
  5. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka en stund. Rör om lite från och till.
Kategorier: Middag