Ett familjerecept som lagt grunden på hur en köttfärssås bör smaka. Den är dessutom ganska nyttig. Innehåller massor av goda kryddor, buljonger samt även lite morötter.
Portioner | Total tid |
---|---|
8 | 60 min |
Ingredienser
- 1200 g Köttfärs (Oxfärs rekommenderas)
- 3 st Gula lökar
- 2 pkt Krossade tomater (á 500g)
- 1 pkt Vatten (från de krossade tomaterna)
- 4 msk Tomatpuré
- 1 st Riven morot
- 1 st Mörk oxbuljongtärning
- 1 st Grönsaksbuljongtärning
- Oregano
- Chilli grillkrydda
- Grovmalen svartpeppar
- Pasta (Spaghetti rekommenderas)
Gör så här
- Koka upp en kastrull med mycket vatten och lägg i pastan när vattnet är uppkokt.
- Stek köttfärsen och lägg i en större gryta.
- Skär upp och stek löken i lagom stora bitar, blanda sedan tillsammans med köttfärsen i grytan
- Skala och riv moroten fint.
- Tillsätt övriga ingredienser och låt koka en stund. Rör om lite från och till.