Morsans hemmagjorda pannkakor är som vanligt väldigt svårslagna. Enkelt att göra och goda att äta. Går att servera med olika tillbehör, men hallonsylt, grädde och vaniljglass är definitivt något av det bästa. Passar utmärkt som efterrätt efter soppa. Eller som ett mellanmål på eftermiddagen.

Antal pannkakorTotal tid
ca. 10 st25 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 nypa sat
  • 100g smör eller margarin

Gör så här

  1. Rör ihop allt utom smöret.
  2. För bästa resultat, låt smeten vila ca. 20-30 minuter i kylen
  3. Smält smöret i en stekpanna och häll sedan ner i smeten
  4. Stek pannkakorna en efter en. Du kan behöva tillsätta lite extra smör i stekpannan mellan pannkakorna.
  5. När varje pannkaka är färdig, häll på lite socker.
  6. Servera med grädde och sylt. Glass och bär går också väldigt bra om du vill lyxa till det.

Tips

Vill du vara lite nyttigare så går det även bra att servera med hallon och grädde.